CE ESTE CONJUNCTIVITA?
Conjunctivita este o inflamatie a mucoasei care tapeteaza pleoapele si globul ocular.
Cauzele cele mai des intalnite sunt:
- Infectii cu bacterii (stafilococ, streptococ, gonococ, chlamydia);
- Infectii cu virusuri (adenovirusuri, virusuri herpetice);
- Alergeni (praful, polenul, fardurile, lentilele de contact);
- Factori iritanti: sampoane sau alte produse cosmetice, fumul de tigara, clorul folosit la tratarea apei (piscinei);
CARE SUNT SIMPTOMELE CONJUNCTIVITEI?
- Congestia (hiperemia/inrosirea conjunctivei);
- Hiperlacrimare;
- Senzatia de prurit (mancarime), sau arsura oculara;
- Secretie alb-galbuie sau verzuie care apare in sacul conjunctival si uneori determina lipirea genelor (cililor, in special dimineata dupa somn);
Pacientul care prezinta una dintre simptomele de mai sus trebuie sa se adreseze medicului oftalmolog pentru un consult de specialitate. Trebuie mentionat ca nu orice „ochi rosu" presupune existenta conjunctivitei. Exista mai multe afectiuni oftalmologice care au acest simptom, de aceea este necesar un diagnostic corect si apoi un tratament adecvat pe care echipa de medici WEST EYE HOSPITAL pot sa vi-l ofere cu exactitate.
CUM SE TRATEAZA CONJUNCTIVITA?
Conjunctivita bacteriana se trateaza cu coliruri cu antibiotic. Exista in prezent antibiotice cu spectru larg foarte eficace in aceasta situatie. In anumite cazuri pot fi utilizate unguente cu antibiotic si alte coliruri cu actiune antiinflamatoare.
Este esential ca tratamentul cu antibiotic sa fie complet respectat (intervalul de 5-7 zile recomandat de medic), chiar daca simptomele dispar dupa primele zile de administrare. Conjunctivita virala este relativ frecventa, ea putand insoti si infectiile respiratorii sezoniere (virusuri gripale si paragripale). De obicei are o evolutie autolimitata. Alteori poate fi insotita de keratita (inflamatia corneei), iar atunci evolutia se poate intinde pe mai multe saptamani.
Conjunctivita alergica apare de obicei la persoanele cu teren alergic (atopic), tratamentul efectuandu-se cu coliruri antialergice, insotit uneori de medicatia antialergica pe cale generala. Importanta este identificarea alergenului (se efectueaza teste specifice), indepartarea lui din mediu sau tratamentele de desensibilizare.
NAVIGARE RAPIDA
- AMBLIOPIA
- CHIRURGIA CATARACTEI – IMPLANT DE CRISTALIN TRATAMENT
- CHIRURGIA REFRACTIVA
- CONJUNCTIVITA
- DECOLAREA DE RETINA (DEZLIPIREA DE RETINA)
- DEGENERESCENTA MACULARA LEGATA DE VARSTA – DMLV
- ESTETICA OCULARA
- GLAUCOMUL
- INELE CORNEENE INTRASTROMALE
- KERATOCONUS
- LENTILELE DE CONTACT
- PRESBIOPIA
- RETINOPATIA DIABETICA
- SINDROMUL OCHIULUI USCAT
- STRABISMUL
- UVEITELE
- VICII DE REFRACTIE