PROGRAM DE SARBATORI: 24 – 26 Decembrie: INCHIS
27 – 30 Decembrie: DESCHIS (08:00 – 20:00) 31 Decembrie – 2 Ianuarie: INCHIS

Chirurgia refractiva

In Spitalul de Oftalmologie WEST EYE HOSPITAL din Bucuresti se realizeaza Operatii Chirurgie Refractiva cu Aparatura de Ultima Generatie pentru tratarea diverselor probleme ale ochilor (miopie, hipermetropie, astigmatism). In aceasta pagina gasiti informatii despre Chirurgia Refractiva. Pentru informatii complete despre Metoda iLasik apasati AICI.

Pentru Detalii sau pentru a Programa o Consultatie la unul dintre medicii Oftalmologi ai spitalului WEST EYE HOSPITAL din Bucuresti, va rugam Sunati la 021 9757.

CE ESTE CHIRURGIA REFRACTIVA ?

Chirurgia refractiva defineste metodele chirurgicale prin care sunt corectate deficiente de vedere precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul.

CARE SUNT METODELE CHIRURGIEI REFRACTIVE ?

Metodele chirurgicale prin care se realizeaza corectia deficientelor de vedere se adreseaza celor doua lentile ale ochiului: corneea si cristalinul.

Deficientele de vedere pot fi corectate fie prin remodelarea corneei - chirurgie refractiva la nivel cornean, fie prin chirurgia cristalinului in scop refractiv - implantarea unor dispozitive medicale, implante fakice in camera anterioara a ochiului sau inlocuirea cristalinului.

CUM SE OBTINE SCADEREA DIOPTRIILOR CU LASERUL?

Exista metode prin care se modeleaza curbura corneei cu ajutorul unui laser cu excimer.

Metodele se diferentiaza prin abordarea diferita asupra epiteliului cornean:

  • PRK, Photorefractive Keratectomy - indeparteaza partea anterioara a corneei (epiteliul) mecanic, se remodeleaza curvatura corneei, iar in final se plaseaza o lentila de contact. Aceasta lentila de contact trebuie mentinuta pe o perioada de 3–5 zile dupa operatie. Procedeul PRK face ca recuperarea vizuala a ochiului operat sa fie mai indelungata (1–3 luni)
  • LASEK (Laser Assisted Sub-Epithelial Keratomileusis) - este o metoda de indepartare a epiteliului cornean cu o solutie alcoolica, ablatia laser repozitionarea epiteliului si LC
  • LASIK (laser-assisted in situ keratomileusis) - o metoda prin care se realizeaza un capacel (flap) la nivelul epiteliului cornean care ramane solidarizata de cornee printr-o balama (hinge) apoi flapul este indepartat, se realizeaza ablatia la nivel stromal se pune la loc flapul, iar operatia se incheie aici.

CE ESTE iLASIK?

Este o metoda lasik cu o combinatie a tehnologiei intraLase si Advanced Custom Vue, in care flapul nu este realizat printr-o metoda mecanica, adica microkeratom, ci cu ajutorul unui laser in femtosecunde TEHNOLOGIA INTRALASE. Aceasta este o tehnologie aprobata de NASA pentru a fi folosita pilotilor si astronautilor si are o precizie foarte mare.

Cu tehnologia INTRALASE se pot face si alte tipuri de operatii: tunele intracorneene pentru implantarea inelelor corneene, pentru keratoconus, cxl, keratoplastie lamelara.

IN CE CONSTA INTERVENTIA CHIRURGICALA?

PASUL I: masurarea dinamicii vederii personale (masura wavefront)

Primul pas in vederea aplicarii iLASIK este de a determina caracteristicele vederii personale ca rezultat al unor teste care folosesc tehnologia Wavescan. Sistemul Wavescan realizeaza diagrama tridimensionala a defectelor vizuale ale pacientului. Fiecare ochi este diferit de la un pacient la altul, fiind specific ca si amprentele digitale. De aceea, fiecare interventie cu laser va fi planificata in mod special, specific/ potrivit ochilor si pacientului. Cele mai spectaculoase rezultate se obtin folosind acest mod de abordare.

PASUL II: creare flap cu intralase

In aplicarea iLASIK , este folosita tehnologia numita INTRALASE. Pentru metoda INTRALASE, procesul de creare a FLAPULUI la partea transparenta a ochiului (asemenea cadranului unui ceas) este realizat de laserul in femtosecunde. Acesta permite o precizie foarte mare si posibilitatea realizarii unui flap subtire de 90-100 microni. Astfel restul corneei ramase poate fi ablat pentru a scadea o dioptrie mai mare.

PASUL III: tratament laser personalizat

Pana la aplicarea acestui pas, este desfasurat un program special de investigatii cu Wavescan. Astfel vederea pacientului poate fi corectata prin Advanced CustomVue, un tip special de ablatie cu laserul cu excimer ca ultim pas.

CARE SUNT INDICATIILE iLASIK?

  • Persoanele care poarta ochelari sau lentile de contact si au varsta peste 18 ani.
  • Pacienti miopi, hipermetropi, astigmati (miopia pana in -9d, hipermetropia pana in +6d, astigmatism pana in 4d)

Depinde foarte mult de investigatiile care sunt necesare. Ele ne dau date despre arhitectonica corneei, grosimea corneei, histerezis cornean.

CARE SUNT CONTRAINDICATIILE?

  • Diabetul
  • Pacienti cu boli de colagen, boli autoimune, imunodeficiente;
  • Persoanele care au boli de ochi ex: herpes simplex sau herpes zoster in antecedente, alergii severe, keratoconus sau tensiune oculara;
  • Persoanele care sunt gravide sau in perioada de alaptare;
  • Pacientii cu anumite tratamente (cutane etc).
Programare RAPIDA la telefon 021.9757
sau trimite-ne un mesaj
WEST EYE HOSPITAL © 2020 | Toate drepturile rezervate